Annie från Dolly Style försvarar Baby Snusk mitt i popdramat – uppmanar till empati och förståelse
Det blåser glittriga stormvindar över Sveriges popvärld – och mitt i pastellkaoset, där gasmasker, sockersött och artistbyten kolliderar, har en oväntad röst klivit fram för att säga: ”Ska vi inte bara andas ut lite och ge Baby Snusk en chans?”
Dramat börjar
Vi tar det från början. Har du missat dramat? Då har du antingen varit på hajk utan internet eller bott under en discokula. Under de senaste veckorna har en av Sveriges mest färgstarka musikpersonligheter, Fröken Snusk, lämnat scenen. Inte för en paus – utan för att helt lämna över stafettpinnen.
In kliver en ny kvinnlig artist – fortfarande anonym, fortfarande med mask – nu under namnet Baby Snusk. Övergången var tänkt att vara smidig, men reaktionerna lät inte vänta på sig.
Reaktionerna lät inte vänta
- Fans kände sig svikna
- Kommentarsfälten kokade
- Några sörjde förlorad autenticitet
- Andra kallade det hela för ett fejk
- Producenten Rasmus Gozzi hamnade i skottlinjen
Det här skulle kunna vara slutet på ännu ett internetdrama. Men istället trädde en oväntad röst fram med ett lite annorlunda budskap.
Annie tar plats i stormen
I det kaoset dök Annie Moreau – mer känd som Molly från Dolly Style – upp med ett lugnande inlägg på TikTok:
”Istället för att ge hat – ska vi inte bara ge Baby Snusk en chans?”
Enkelheten i orden blev en frisk fläkt i ett debattklimat som ibland känns som ett slagfält. Annie stod inte för att ta sida – hon skickade istället ett varsamt påminnelse om att det bakom varje mask finns en riktig människa.
Fröken Snusk – ett koncept mer än en person?
Kanske är det här kärnan i dramat: Att Fröken Snusk numera är ett koncept, inte en individ. Lite som Spice Girls – där konceptet kunde leva vidare oavsett vilka som bar namnen – eller luftslottet som var Milli Vanilli.
Men vad händer när vi måste konfrontera verkligheten? När den glittriga illusionen inte längre är samma – även om masken består?
Empati mitt i stormen
Annie påminner oss om något vi ofta glömmer i digitala drev: Att bakom varje artist finns en människa. En tjej, i detta fall, som kastas in i rampljuset mitt i ett kaos hon inte skapat. Någon som antagligen bara vill ge oss något att dansa till, men som istället får motta hat i tusental för något hon inte styr över.
Vad vi kan lära oss
- Popvärlden är ofta en blandning av kreativitet och kommersiella beslut
- Artistmasker betyder inte automatisk anonymitet från känslor
- Näthat är fortfarande giftigt – oavsett förpackning
- Empati är alltid ett bättre val
Framtiden och Snusk Watch
Så vad händer nu? Kanske lyssnar vi. Kanske stänger vi tangentbordet ibland. Kanske orkar vi visa lite mer vänlighet nästa gång en popmask byts ut.
Följ dramat i vår TikTok-special ”Snusk Watch”, där vi varje vecka följer övergången, kommentarerna – och kanske en möjlig comeback för original-Fröken.
Och Annie? Hon har kanske precis blivit Sveriges mest oväntade men mest behövda advokat för empati i offentligheten.
— Johan Eldh, som fortfarande inte bestämt sig för om han är Molly-, Holly- eller Polly-fan.